szechenyi2020
Máriapócs
 • Főoldal
 • Kapcsolat
 • Közérdekű adat
 • KeresésAkadálymentesített nézet

  Tenisz

  Elérhetőség: Civilszervezetek_6aed131

  Elérhetőség: 

  Szakosztályvezető: 
  Pásztor Mihály 
  4326 Máriapócs, Kossuth u. 71.
  Tel.: (20) 4303-691


  Pálya címe:
  Általános Iskola 
  4326 Máriapócs, Kossuth tér 10. 


  Sokan azt tartják ma is a teniszről, hogy fehér sport, úri passzió. Szerintünk ez pedig nyilvánvalóan tévedés, hiszen a teniszpályákon reggeltől estig ott látni a gyerekeket, felnőtteket, idősebbeket, mindkét nemből és bármilyen társadalmi rétegből egyaránt. 
  Régen persze -mint sok minden más is- a tenisz valóban úri kiváltságnak számított, sőt még régebben királyok űzték, innen származik az a mondás, hogy "a tenisz a királyok játéka és a játékok királya". 

  És valóban ez a játék egyik legváltozatosabb, leggyorsabb, ötletes és szórakoztató, és nem utolsósorban "kortalan" sport. 

  E sportág máriapócsi szerelmesei megfelelő színvonalon gondoskodnak a megye egyik legjobb és legszebb teniszpályájának a folyamatos karbantartásáról, a hagyománnyá vált házi és meghívásos amatőr versenyek és az egész nyaras tenisztanfolyamok szervezéséről Falcsik József mesteredző vezetésével. 

  Mintahogyan eddig is, szívesen látjuk a városunkba érkező, e sportágat tisztelő, a hazai -igazi amatőr, de szív- játékosokat megismerni vágyó vendégjátékosokat.

   

  iratkozzon fel hírlevelünkre!
  iratkozzon fel hírlevelünkre!