szechenyi2020
Máriapócs
 • Főoldal
 • Kapcsolat
 • Közérdekű adat
 • KeresésAkadálymentesített nézet

  Szent Makrina Szociális Otthon

  4326 Máriapócs Kossuth tér 16.
  Telefon/fax: 06/42/385115
  E-mail: makrina@gmail.com
   
  Intézménytájékoztató
  A Nagy -Szent Bazil Rendi Nővérek
  (Görög katolikus szerzetes közösség)
  Fenntartó kezelésében működő bentlakásos szociális intézmény
  Szent Makrina Szociális Otthon
  Intézményvezető: Bordásné Popovics Judit
  Az Intézmény típusa: Időskorú nők tartós bentlakásos elhelyezést nyújtó otthona

  Férőhelyek száma: 38

  A lakók elhelyezésére áll:

  Ellátási területe: Az ország egész területéről fogad istenhívő időskorú nőket

  Személyi térítési díj: Az ellátásért a lakók havonta személyi térítési díjat fizetnek, mely a rendszeres havi jövedelmük 80%-a, melynek összege viszont nem lehet több, mint az intézeti térítési díj.

  Az intézmény a híres búcsújáróhelyen a Kegytemplom szomszédságában a Nagy Szent Bazil Rendi Nővérek monostorának területén, festői környezetben Nyíregyházától 8 km-re távolságra található.

  Mindkét irányból jó állapotban lévő műúton személygépkocsival, vagy menetrendszerinti autóbusszal és vonattal aránylag jól megközelíthető.

  A 11 db egyágyas szobákhoz előszoba és fürdőszoba (tusoló, WC)tartozik. Az egyágyas szobákba a telefoncsatlakozás adott, melynek költségei, az ellátottat terheli. Ezekbe a szobákba előzetes egyeztetés követően saját bútor és egyéb berendezés (TV, rádió) behozható.

  A többi 7 egyágyas, 8 kétágyas és az 1 négyágyas szobákhoz hideg - melegvizes kézmosó tartozik. Ezeknek a szobáknak a berendezési tárgyait az otthon biztosítja. Beépített szekrények állnak rendelkezésre, mely a szobák optimális helykihasználtságát szolgálják.

  A gondozottak személyes kötődésű tárgyaikat előre megbeszéltek alapján behozhatják magukkal, melynek későbbi sorsa felől a lakó rendelkezik.

  Az otthon a gondozott részére élete végéig teljes ellátást biztosít:

  Testi és lelki gondozást, napi háromszori étkezést, térítésmentes gyógyszerellátást biztosítunk, melynek körét az alapgyógyszer listánk tartalmazza, szükségszerinti orvosi, szakorvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget (mosakodás, fürdés, zuhanyozás), mosást, vasalást, takarítást, Tv nézési és újság olvasási lehetőséget, és mind azt, amire a  gondozottaknak szüksége van ahhoz, hogy testben és lélekben tisztán és kiegyensúlyozottan tudjon közösségben élni.

  -Demens ellátottak fogadását és gondozását is vállaljuk.

  Nagy arányban viszont a normál egészségi és mentális állapotú idősek élnek otthonunkban.

  Az intézményünk saját konyhával rendelkezik, így képes az időskorúaknak legmegfelelőbb étrendet biztosítani.

  A foglalkoztatás vezető éves terv alapján gondoskodik a lakók változatos, igényeknek megfelelő különböző közös programok megszervezéséről. (Bibliaolvasás magyarázattal, kirándulások, képtárak, múzeumok, látogatásáról, vetélkedők szervezése, videózása stb..)

  Lakóink számára biztosított a hitélet rendszeres és teljes megélése. Minden szobában hangosító berendezés és nővérhívó jelzőrendszer működik. A kolostor kápolnájából minden szobában hallható a reggeli Szent Liturgia, és minden egyéb szertartás. A kápolnát a lakók látogathatják.

  A közös foglakozásokra két társalgó áll rendelkezésre. A parkba kihelyezett padok és székek  biztosítják a jó levegőzést, kikapcsolódásra vágyók nyugalmát. A nagy kert, pedig lehetőséget ad a testmozgásra, kertészkedésre. A máriapócsi búcsúk programjába bekapcsolódhatnak a lakók.

   

  Érdeklődés, jelentkezés:
  Munkanapokon 8-15 óráig az intézmény telefonszámán (06 42 385 115), vagy személyesen, ahol valójában tudjuk megmutatni az otthont, és válaszolunk a a felmerülő kérdésekre.
   
  iratkozzon fel hírlevelünkre!
  iratkozzon fel hírlevelünkre!