szechenyi2020
Máriapócs
 • Főoldal
 • Kapcsolat
 • Közérdekű adat
 • KeresésAkadálymentesített nézet

  Rendőrség

  4326. Máriapócs, Báthori út 27.
  06-42/385-781

  I.

  A Máriapócsi Rendőrőrs szervezetileg a Nyírbátori Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály alárendeltségébe tartozik. Működését 1994. május 01-jén kezdte meg Máriapócs, Báthory u. 27. szám alatt, az egykori Tsz. iroda épületében. A rendőrőrs létrehozása Máriapócs város akkori polgármestere, Palóczy Lajosné kezdeményezésére, a környező települések (Pócspetri, Kisléta, Ófehértó, Nyírgyulaj, Kállósemjén) polgármesterei és a görög katolikus egyház összefogásával valósult meg.

  A rendőrőrs 8 fő hivatásos állományú és 3 fő közalkalmazotti létszámmal kezdte meg működését. Őrsparancsnoki feladatok ellátására az akkor még a Rendőrtiszti Főiskola rendészeti szakán tanulmányait folytató Kánya Zoltán r. főtörzszászlóst nevezték ki, majd magasabb beosztásba történő kinevezése miatt 2002. január 16-tól a vezetést Kusnyér László r. őrnagy látta el. Kusnyér László nyugállományba vonulását követően, 2006 decemberétől a Máriapócsi Rendőrőrs irányítását Varga Zsolt r. százados végezte 2018. január 31-ig.

  Varga Zsolt r. százados rendőri pályafutását - a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola elvégzését követően - a Máriapócsi Rendőrőrsön kezdte 1997. július 01-től járőrként. 2002-től körzeti megbízotti, később nyomozói, jelenleg őrsparancsnoki feladatokat lát el. 2006. évben a Rendőrtiszti Főiskolán sikeres államvizsgát tett.

  2018. február 05-től átrendeléssel Bári Ottó r. őrnagy látja el az őrsparancsnoki feladatokat.

  II.

  A rendőrőrs illetékessége az alakuláskori 6 település helyett jelenleg 3 településre terjed ki (Máriapócs, Pócspetri, Nyírgyulaj) 84,22 km2-en, 5.953 fő lakossal. 2015.07.01-től Ófehértó és Kállósemjén község a Nyíregyházi Rendőrkapitányság, Baktalórántházi Rendőrőrs, illetve a Nagykállói Rendőrőrs illetékességi területéhez tartoznak.

  A rendőrőrs munkatársai feladataikat jó szinten végzik. Napi feladatellátásuk mellett több rendezvény biztosításában is részt vesznek, melyek közül a legtöbbet a Nemzeti Kegyhely ranggal rendelkező Máriapócs városban végzik az egyházi búcsúk biztosítása - éves szinten kb. 15 alkalom - alkalmával. Ezek közül is kiemelkedő az augusztus és a szeptember hónapban tartandó nagyboldogasszony- és kisboldogasszony napi búcsúk biztosítása, melyeken alkalmanként közel 35 ezer zarándok vesz részt. A búcsúk biztosításakor a társszervek mellett segítséget nyújtanak a rendőrőrshöz tartozó településeken működő máriapócsi, pócspetri valamint a nyírgyulaji polgárőr szövetségek tagjai is.

  A rendezvények biztosításában - ugyancsak Máriapócson - említést érdemel az A.M.G. Rabócsi Ring Rally-cross pályán éves szinten megtartásra kerülő több nemzetközi szintű verseny, ahol esetenként tízezer látogató is megjelenik.

  III.

  A rendőrőrs állományába tartozó személyek névsora, és rendfokozata:

  Bári Ottó r. őrnagy - őrsparancsnok

  Miklós László r. főtörzszászlós – Nyírgyulaj körzeti megbízott

  Tündik János r. törzszászlós – Pócspetri körzeti megbízott

  Nagy Tamás r. törzsőrmester – Máriapócs körzeti megbízott

  Rácz Elek r. törzszászlós - járőrvezető

  Szabó Zoltán r. törzsőrmester - járőr

  Fibi Márk r. őrmester – járőr

   

  iratkozzon fel hírlevelünkre!
  iratkozzon fel hírlevelünkre!