szechenyi2020
Máriapócs
 • Főoldal
 • Kapcsolat
 • Közérdekű adat
 • KeresésAkadálymentesített nézet

  Pócsi Horg-Ász

  A Máriapócsi Horgász Egyesület bemutatkozása

   

  A Máriapócsi Horgász Egyesület 2006.-ban jött létre azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy horgásztavakat üzemeltessen.

   

  A Máriapócsi Horgász Egyesület ettől az időszaktól üzemeltetője a máriapócsi Szabadidő Parkban található horgász tavaknak. A három horgásztó teljes vízfelülete 2, 4 Ha, amelyet évről-évre jelentős mennyiségű hallal telepít az Egyesülete. A Szabadidő Park területe összesen közel hat hektár, melyet varázslatosabbá és festőiesebbé tesz a határában elterülő tölgyerdő. Ebben a környezetben nem csak a helyi horgászok, de a vendég horgászok is maradandó élményben részesülnek

  Az alapszabályában ezen felül számos más feladat elvégzését is rögzítette, mely döntően a horgászattal összefüggésben álló rendezvények, programok megszervezéséből tevődik össze, de a módosított alapszabály már tevékenységi körébe emelte az Egyesületnek a környezetvédelem hangsúlyozásának fontosságát és a környezetvédelmi törekvéseiért folytatott elkötelezettséget is.

  Több mint egy évtizedes hagyomány ma már a május 1., augusztus 20. rendhagyó horgászversenyek.

  Az Egyesület 2007.-ben hirdette meg új programjait. Ekkor tette le a következő programoknak az alapjait, melyek azóta is évről-évre megrendezésre kerülnek: egy hónapos harcsa fogó horgászverseny, Csuka fogó horgászverseny (az elhunyt horgásztársak emlékére), Horgásztábor, évzáró rendezvény, és itt került megalapozásra a környezetvédelmi napoknak bevezetése.

   

  A környezetvédelem elismeréseként két alkalommal is részesül az egyesület elismerésben.

  A 2007. évi munkáért Elismerő oklevélben részesült, melyet a Magyar Országos Horgász Szövetség és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól kapott meg a horgász egyesület.

  A 2008. évi munkáért az egyesület megkapta a „Tiszta víz, Rendezett vízpart” címet, melyet abban az esztendőben összesen országos szinten csak hat horgász egyesület tudhatott magáénak.

   

  A Máriapócsi Horgász Egyesület Elnöksége minden évben hitet tesz amellett az egyesület tagságával egyetértésben, hogy az egyesület feladata nem csak a horgászati lehetőségek megfelelő szinten való biztosítása, hanem olyan Szabadidő Park kialakítása, megteremtése, mely méltó környezetet biztosít az idelátogatóknak, a pihenni és kikapcsolódni vágyóknak egyaránt.

  Fontos célként tűzte ki a tagság a gyerekek környezetvédelemre való nevelését, és a közösségi élet népszerűsítését.

   

  A Máriapócsi Horgász Egyesület nem egy átlagos feladattal küzd meg minden nap, de a helyszín, a horgásztavak helyszíne sem egy átlagos terület.

  A máriapócsi csodálatos Kegytemplom mindössze 1, 5 km-re található, mely a tavak területéről jól látható. A tavak mindössze pár száz méterre vannak a Pápa tértől, ahol 1991-ben II. János Pál misézett.

  Lehetőség és egyben feladat is ilyen környezetben működni, tevékenykedni, egy egyesületnek.

   

  Máriapócs, 2011. február 15.

   

  Tóth Árpád

  Máriapócsi Horgász Egyesület Elnöke

  iratkozzon fel hírlevelünkre!
  iratkozzon fel hírlevelünkre!