szechenyi2020
Máriapócs
 • Főoldal
 • Kapcsolat
 • Közérdekű adat
 • KeresésAkadálymentesített nézet

  Máriapócsi Labdarúgó Sportklub

  Elérhetőség:
  4326 Máriapócs, Kossuth út 63.
  Tel.: 06-20-22-54-486
  e-mail: nacigabi77@freemail.hu
  Sportpálya címe: 4326 Máriapócs, Kossuth u. 26.
  Elnök: Horváth Gábor
  Alelnök: Papp Zoltán
  Egyesületi titkár: Bodolai Richárd
  Pálya gondnok: Franku László

  2018 év nyarán új vezetőség vette át a Máriapócsi Labdarúgó Sportklub irányítását. A sportklub vezetősége hosszú távú szakmai koncepciót fogalmazott meg, amelynek a lényege, hogy elsősorban az utánpótlásra támaszkodva, a máriapócsi és környékbeli fiataloknak játéklehetőséget biztosítva, a saját nevelésű játékosokra alapozva kíván jó eredményeket elérni.

  Az első szezonban sikerült az öltöző belső helyiségeit felújítani ebben nagy segítséget nyújtott Máriapócs Város Önkormányzata illetve a klub vezetősége és néhány játékosa.

  A máriapócsi sportpálya és környezete ebben a térségben párját ritkítja. Mely 2019-ben új lelátóval és eredményjelző táblával bővült. Az egyesület tervei között szerepel az öltöző teljes felújítása és a pályavilágítás korszerűsítése.

  Az egyesület önkormányzati és pályázati forrásokból tartja fenn magát, illetve a helyi vállalkozók, magánszemélyek adományaiból.

  A 2020/2021-es bajnoki szezont a csapat a megye III. osztály Nyírség csoportjában kezdi. A bajnoki szezonra a felkészülést elkezdte, heti egy edzéssel illetve egy hétvégi edzőmeccsel. A klub házon belül oldja meg az edző kérdést, melyet Horváth Gábor egyesületi elnök látja el.

                       

   

  2021. évben elnyert pályázati támogatások:

  FCA-KP-1-2022/1-001229-VAL-ELS/001  Máriapócsi Labdarúgó Sportklub sportpálya világításkorszerűsítése 1 987 340 Ft
  NEAG-KP-1-2021/2-000586-VAL-ELS/001           Máriapócsi Labdarúgó Sportklub működése és szakmai munkája 300.000 Ft
  A Máriapócsi Labdarúgó Sportklub a Magyar Kormány által a Falusi Civil Alap programból 1.500.000.- Ft támogatásban részesült.
  A pályázat kódszáma: FCA-KP-1-2020/3-000891
  Megvalósult eszközbeszerzése:
  - MTD fűnyíró traktor vásárlása 830.000.- Ft
  - Sportmez garnitúra, cipő, labda, labdaháló, labdafogó háló, zászló: 670.000.- Ft értékben.
  2017-ben a Máriapócsi Labdarúgó Sportklub csapata bekerült a Megye II. Pannónia Zrt. csoport Felnőtt csoportjába valamint ifi csapatával a Megye II. Pannónia Zrt. csoport U19 csoportjában. Az elmúlt években a Megyei III. o. Nyírség csoportjában játszik csapatunk. A támogatási célunk az elmúlt évben is teljesült, hiszen csapatunk minden meccsére ki tudott állni, el tudott utazni. Minden edzést meg tudtunk lelkiismeretesen tartani. A pálya karbantartását folyamatosan végeztük, igyekeztünk több szervezettek együttműködni az év folyamán. A Művelődési Házzal közösen táborozó gyerekeknek tartottunk edzést és mérkőzést. Az iskolával és óvodával is közös projekteket valósítottunk meg. Mindez a hosszú távú együttműködést erősítette, melyhez hozzájárult a támogatási összegből megvásárolt eszköz, és az éves könyvelés díja is.  
  Támogatási cél: Máriapócsi Labdarúgó Sportklub működése és szakmai munkája: könyvelői díj és kis értékű tárgyi eszköz beszerzése

  Projekt azonosító: NEAG-KP-1-2021/2-000586

  Támogatási összeg: 300.000 Ft

   

  SZAKMAI BESZÁMOLÓ

  NEAO-KP-1-2023/3-000686

  A Máriapócsi Labdarúgó Sportklub megalapításának célja a város labdarúgó életének megindítása, a sportág alapjainak megteremtése. Sportklub taglétszámának emelése. A Sportklub tagjainak érdekképviselete, -védelme a különböző fórumokon. A labdarúgás erkölcsi, jogi és anyagi érdekeinek védelme nagyközségben. A sportkapcsolatok ápolása és fejlesztése a megye határon belül és azon kívül. Az elmúlt években a Megyei III. o. Nyírség csoportjában játszik csapatunk. Jelenleg 23 igazolt játékosunk van, ebből több mint a fele Máriapócsi. Egész éves tevékenységünket a város labdarúgó életének megindítása, a sportág alapjainak megteremtése jellemezte. Feladataink között szerepel a sport szélesebb körben való terjesztése Máriapócson és a környező településeken. A sportpálya jelen helyzetben egy NB3-as pályának felel meg, ez köszönhető a folyamatos karbantartásnak. 2021-ben sikerült a pálya rendszeres karbantartásához megvásárolnunk a fűnyíró traktort, és új mezgarnitúrát. 2022-ben megvalósult a pálya világításának korszerűsítése. A beszerzésre került eszközök hasznát a teljes csapat és a közönség is hasznosítja, hiszen a fűnyíró segítségével tarjuk karban a pálya füvét. Így nem csak a meccsek, de a szabadidős sport rendezvények alkalmával is hasznosítani tudjuk. A sporteszközök a futball sporttevékenység nélkülözhetetlen részei, sem edzést sem meccset nem tudunk játszani ezek nélkül az eszközök nélkül. Így bátran kijelenthetjük hogy a 23 tagú csapat és a nézőközönség, valamint az egyéb sportot képviselők is részesültek a támogatásból.

  Az alaptevékenységünk mellett célunk:

  - A lelátó mögötti terület hengerelése és egy kisebb edzőpálya kialakítása. Ennek célja fiatalok bevonása a sportba.

  - Az idegenbe focizó fiatalok hazahozása Máriapócsra.

  - Közösség kiépítése, melynek célja a családok bevonása sportba.

  - Az iskolával együttműködve a sportpályán sportnap szervezése évente kétszer.

  Feladataink között szerepel a sport szélesebb körben való terjesztése Máriapócson és a környező településeken:

  - Tovább kell szélesíteni a testvérvárosi kapcsolatokon belül a sport szerepét.

  - A nagyrendezvények szervezése során szorosabb együttműködést szükséges megvalósítani a város kulturális és idegenforgalmi szakembereivel, szervezeteivel.

  - Tovább kell folytatni a nagy rendezvények lebonyolítását segítő, korszerű technikai háttér kiépítését.

  - Célirányos fejlesztéssel és marketing munkával szükséges elősegíteni a sportturizmus további növekedését.

  5 nagyon fontos funkciót valósítunk meg folyamatosan:

  - Nevelési funkció: az aktív részvétel a sportban kitűnő eszköz a kiegyensúlyozott személyiség-fejlesztésére valamennyi korcsoportban.

  - Egészségügyi funkció: a fizikai tevékenység lehetőséget kínál a lakosság egészségének megszilárdításához, néhány betegség gyógyításának pedig fontos eszköze, szerepet játszik a szív- és érrendszeri, valamint a rákbetegségek megelőzésében, végül javítja az életminőséget, elsősorban az idősek körében.

  - Szociális funkció: a sport alkalmas eszköze az erősen összetartó, összekapcsolódó társadalom kiépítésének, a türelmetlenség, az erőszak, a kirekesztés és a rasszizmus elleni küzdelemnek, továbbá az alkohol- és kábítószer-fogyasztás mérséklésének, megelőzésének; a sport révén segítséget kaphatnak a társadalmi integrációhoz a munkaerőpiacról kiszorult emberek is.

  - Kulturális funkció: a sport többletlehetőséget ad a gyökéreresztéshez, a környezet jobb megismeréséhez, a jobb társadalmi integrációhoz, a környezet hatékonyabb megvédéséhez.

  - Rekreációs funkció: a sporttevékenység értékes szabadidős elfoglaltság, és lehetőséget nyújt egyéni, valamint közösségi szórakozásra.

   

  A Máriapócsi Labdarúgó Sportklub megalapítása óta önkéntesen végzi tevékenységét, a játékosok pénzt nem kapnak. Célunk a város labdarúgó életének tovább folytatás, hiszen az elmúlt években megnöveltük taglétszámunkat. Elértük a játékosoknál, hogy rendszeresen járjanak edzésekre, és jó eredményeket értünk el az eddigi bajnokságon is. Működésünket Máriapócs Város Önkormányzata eddig támogatta, de sajnos a 2022-23-as esztendőt nem tudjuk előre kiszámítani.  A jelenlegi gazdasági helyzetben nem számíthatunk az Önkormányzat támogatására.  Munkánkat továbbra is önkéntesen végezzük, de vannak olyan kiadások, amelyeket nem tudunk mellőzni. Az igényelt támogatást a működésünkre fordítottuk, több kiadási tételt számoltunk el a pályázatunkban:

  - könyvelői díj: a sportklub szabályos működéséhez el elengedhetetlen

  - eszközeink, és felszerelésünk folyamatosan elhasználódnak,

  - a mindennapi adminisztrációs feladatok, átigazolások elvégzése költségeket ró ránk.

  - jelentős kiadási tétel a sportorvosi, pályaengedélyek beszerzése, és a játékvezetői díjak.

  - a pálya folyamatos gondozása és karbantartása, fűnyírás költségei is megnövelő kiadásainkat.

  - játékosok utaztatása az edző mérkőzésekre, vezetők utaztatása a szakmai egyeztetésekre.

   

  Az egyesület tevékenysége során közvetlenül elér 30 főt (játékosok, edzők, elnökség, segítők), akik folyamatosan vesznek részt a mindennapi működésünkben.

  Közvetetten elért személyek száma:

  -          a meccsekre kijáró nézők (alkalmanként 150 fő)

  -          a nyári táborok, és sportfoglalkozások alkalmával elért gyerekek és fiatalok száma (200 fő)

  -          a város lakossága, akik az önkéntes szervezésű akcióinkban részt vesznek: festés, Teszedd nap- szemétszedés)

  -          a városi rendezvényeken önkéntesként segítjük a megvalósítást: Pócsi karácsony, Majális, Városnap: parkíroztatás, helyszín pakolás.  

   

                          NEA_ME_BGA.jpg (65 KB)

   

  iratkozzon fel hírlevelünkre!
  iratkozzon fel hírlevelünkre!