szechenyi2020
Máriapócs
 • Főoldal
 • Kapcsolat
 • Közérdekű adat
 • KeresésAkadálymentesített nézet

  Kerékpárút

  Külterületi kerékpárút
  KERKPRT_C_A2_12

  Külterületi kerékpárút
  KERKPRT_C_A2_12

  KERKPRT_D_A4_12 

  Projekt_tblk

   

  S A J T Ó E L E M Z É S

   

  „Külterületi Kerékpárforgalmi Hálózat fejlesztése Máriapócson” című

  ÉAOP-3./3./B-os-2010-0003 kódszámú

  projekt megvalósításáról

   

   

  I: Írott, nyomtatott sajtó:

   

  I.1. Kelet Magyarország Régiós/Megyei Napilap

   

  Dátum: 2011/06/15

   

  Cím: „Kerékpárutat avatnak Máriapócson”

   

  Értékelés:

   

  Máriapóccsal kapcsolatos hírként fotóval a kerékpárút építéséről illusztrálva jelent meg a híradás.

   

  Tárgyszerűen közölték, hogy az elmúlt időszakban elkészült kerékpárút, -amely a máriapócsi vasútállomást köti össze a nemzeti kegyhellyel-, a biztonságos közlekedést elősegítő utat csütörtök délután avatják fel.

  Ezzel egyfajta beharangozása is megtörtént az ünnepélyes átadásnak.

   

  I.2. Kelet Magyarország Régiós/Megyei Napilap

   

  Dátum: 2011/06/15

   

  Cím: „Pedálozhatunk is Máriapócsra”

   

  Értékelés:

   

  Fotóval illusztrálva bőséges terjedelemben az alábbiak szerint jelent meg a híradás.

  „Máriapócs - A kerékpáros és a gyalogos zarándokokra is gondolnak Máriapócson napjainkban. Igaz, volt olyan időszak, amikor csak személyautóval és autóbusszal érkeztek búcsúba a hívek, azonban az utóbbi pár évben fellendülőben a gyalogos és a kerékpáros egyházi turizmus is.

  S Máriapócson  immár nemcsak gondolnak reájuk, hanem tesznek is értük, s egy régi álom vált valósággá: a település külterületén, a 4927. sz. út mentén, a Vasút utca folytatásában új aszfaltburkolatú kerékpárút épült. Ez a szakasz egyben a településre érkező zarándokok hagyományos útvonala is. Az új kerékpárút– amely az ÚMFT Észak-alföldi Operatív Program Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése az LHH kistérségekben című felhívás keretében valósult meg –, a biciklivel érkezők mellett az újra nagy számban érkező gyalogos zarándokok, csoportok biztonságos közlekedését is lehetővé teszi.

  Az 50.358.596 forint támogatással megépített külterületi kerékpárutat június 16-án, csütörtökön avatták fel.

  Kovács János, az Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub elnöke köszöntötte a vendégeket, majd szólt a többfunkciós út fontosságáról.

  Az új kerékpárút egyrészt a városlakók biztonságos közlekedését segíti, hozzájárul másrészt a nagy számban gyalogosan érkező zarándokok biztonságos haladásáról, harmadrészt pedig egyre több fiatal és idős használja esténként sportolásra.

  A máriapócsi kegyhely igazgatója szentelte meg a kerékpárutat

  Papp Bertalan Máriapócs polgármestere avatóbeszédében azt emelte ki, hogy még csak az 1770 méter hosszú első, külterületi szakaszt avatják, de már elkezdődött a belterületi szakasz építése is. Az igazi eredmény az lenne, ha a kerékpárút Nyírbátorral és Kállósemjénnel is összekötné Máriapócsot.

  A felavatott utat Kapin István atya, a máriapócsi kegyhely igazgatója szentelte meg, majd a következőket mondta:

  – A kerékpárút nem csak egy aszfaltcsík, amely a városunkba vezet, hanem szeretettel fogadó és békével elengedő út is egyben. Aki útra kel, fontos, hogy biztonságban legyen. Azt kívánom, minél hamarabb kopjon el a kerékpárút, minél hamarabb legyen szükség a felújítására, mert az azt jelzi, hogy sok zarándok érkezett hozzánk gyalogosan vagy kerékpárral.

  Az ünnepségen közreműködött Ruszinkó Jánosné (szavalat) és az Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub hagyományőrző citerazenekara is.”

   

  A tudósító M. Magyar László elkötelezetté vált, s a hozzáállása egyértelműen pozitív volt, ami kitűnik a cikk terjedelméből, és hangvételéből, s ezáltal hozzájárult a projekttel kapcsolatos kommunikációs üzenetek széles körben való eredményes terjesztéséhez.

   

  I.3. Pócsi Újság Máriapócs Város Önkormányzat helyi lapja

   

  Dátum: 2011 augusztus

   

  Cím: „Kerekezhetünk az új kerékpárúton”

   

  Értékelés:

   

  A Pócsi Újság szerkesztősége tárgyszerűen számolt be a „Külterületi Kerékpárforgalmi Hálózat fejlesztése Máriapócson” című ÉAOP-3./3./B-os-2010-0003 kódszámú projekt megvalósításáról, illetve a 2011. június 16-án lebonyolított ünnepélyes átadójáról.

  A cikkhez tartozik az avatás pillanatáról készült fotó is.

  Elsősorban a helyi lakosok korrekt tájékoztatását, és a projekt elfogadottságát segítette elő ez a híradás.

   

  I.4. SZUPER INFÓ – Országos hirdetési újság megyei lapszáma

   

  Dátum: 2011 augusztus

   

  Cím: „Külterületi Kerékpárhálózat Fejlesztése Máriapócson”

   

  Értékelés:

   

  Fizetett hirdetésként, tényszerűen, a projekttel kapcsolatos kommunikációs elemek megjelenését, (logók) és a főbb projektadatok (kedvezményezett, támogatási összeg, stb.) megismerését biztosította az újság olvasói számára.

   

   

  II. MÉDIA – TV – RÁDIÓ:

   

  II.1. Kölcsey TV – megyei sugárzás

   

  Dátum: 2011. június 16-án

   

  Cím: „Új kerékpárút Máriapócsra”

   

  Értékelés:

  A megye egyik legnézettebbtelevíziójának tudósítói számoltak be a kerékpárút projekt megvalósításáról, valamint a 2011. június 16-án lebonyolított ünnepélyes átadójáról.

  A Kölcsey TV híradójában 1p.12mp.-ben számoltak be, mutatták meg tárgyszerűen az eseményt.

   

  II.2. Pócsi TV - Máriapócs Város Önkormányzat helyi stúdiója

   

  Dátum: 2011 június – július - augusztus

   

  Cím: „Kerekezhetünk az új kerékpárúton”

   

  Értékelés:

   

  A helyi TV operatőre, szerkesztője, 17p. 30 mp. anyagot készített a „Külterületi Kerékpárforgalmi Hálózat fejlesztése Máriapócson” című ÉAOP-3./3./B-os-2010-0003 kódszámú projekt megvalósításáról, illetve a 2011. június 16-án lebonyolított ünnepélyes átadójáról.

  Az összeállítás több alkalommal sugározta a helyi televízió, amely hozzájárult az itt élőktájékoztatásához, és a projekt elfogadottságának, társadalmi támogatottságának növeléséhez.

   

  II.3. Kossuth Rádió - Nyíregyházi Regionális Stúdiója

   

  Dátum: 2011 június

   

  Cím: „Kerékpárutat avatnak Máriapócson”

   

  Értékelés:

   

  Kossuth Rádió - Nyíregyházi Regionális tudósítója, nem csak, hogy beszámolt a kerékpárútról, és az átadó ünnepségről, hanem színes kis interjúkat is készített, az átadó ünnepség hivatalos (polgármester, kivitelező), és civil szereplőivel (Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub elnöke, a Ruszin Kisebbségi Önkormányzat vezetője).

  A 2011. június 16-án lebonyolított ünnepélyes átadón készített, s szerkesztett riportok a rákövetkező héten kerültek adásba.

  A tudósító egyértelműen elkötelezetté vált, s a hozzáállása maximálisan pozitív volt, ami kitűnik a riportok hangvételéből, s ezáltal hozzájárult a projekttel kapcsolatos kommunikációs üzenetek széles körben való eredményes terjesztéséhez.

   

   

   

   

  III. MÉDIA – ONLINE

   

  III.1. – 2. Szabolcs Online – www.son.hu

   

  Dátum: 2011. június

   

  Cím: „Kerékpárutat avatnak Máriapócson” és „Pedálozhatunk is Máriapócsra”

   

  Értékelés:

   

  A Kelet Magyarország Régiós/Megyei Napilapban megjelent, a fentebb ismertetett cikkek, fotókkal illusztrálva ebben a formátumban, közegben is megjelentek, és a Háló közössége számára információként elérhetővé váltak.

   

  III. 3. – 4. econinfo.eu/hu + nyirhir.com

   

  Dátum: 2011. június 24

   

  Cím: „Új kerékpárút Máriapócson”

   

  Értékelés:

   

  Mindkét portálon röviden, és érzelemmentesen, s fotó melléklettel beszámoltak arról, hogy a kerékpárosok és zarándokok biztonságát egyaránt szolgálja az elmúlt napokban birtokba vett új kerékpárút Máriapócson. Több mint 50 millió forintos költséggel építették ki azt a közel 1800 méternyi szakaszt, mely a Nyírbátor felé haladó főúttól a város központjáig húzódik.

   

  III. 5. - umvp.eu+forrasfigyelo.hu

   

  Dátum: 2011. 06. 28.

   

  Cím: „Biciklivel is mehetnek a zarándokok Máriapócsra” 

   

  Értékelés:

   

  Forrásként megjelölve a Nyírség Fejlődéséért LEADER Egyesület, és a település honlapja (www.mariapocs.hu)bőséges terjedelembe, színesen tudósított a projektről, ez a nagylátogatottságú, a vidékfejlesztők, és a vidékfejlesztés érintettjei számára fontos információkat közlő, színvonalas honlap. 

   

  III. 6. – Máriapócs Város Honlapja – www.mariapocs.hu

   

  Dátum: 2011. 06. – 07.- 08.

   

  Cím: „Külterületi Kerékpárforgalmi Hálózat fejlesztése Máriapócson”  

   

  Értékelés:

   

  A Város honlapja, és annak szerkesztője Linzenbold Balázs, tősgyökeres Máriapócsiként, jól értelembe vett lokálpatriotizmussal, a projekt iránt is elkötelezetten, és ráadásul szakszerűen jeleníti meg mind a kommunikációs kötelező formai elemeket, mind a valódi figyelemfelkeltést szolgáló tartalmi elemeket, a meghívóktól kezdve, a fotóalbumon át, a mozgóképes interjúkig bezárólag.

   

  Dátum: 2011. 07.

   

  Cím:Új kerékpárút Máriapócsra

   

  Értékelés:

   

  1p.12mp.-ben a rövid tudósításban, a város önkormányzati képviselőtestületének tagja, mint a kerékpárút használója is kifejti véleményét, a projekttel kapcsolatba.

   

   

  Dátum: 2011. 07.

   

  Cím: Máriapócs külterületi szakaszának információi

   

  Értékelés:

   

  4p.24mp.-ben a Kerékpárút műszaki ellenőrétől hallhatunk konkrét információkat „Külterületi Kerékpárforgalmi Hálózat fejlesztése Máriapócson” című ÉAOP-3./3./B-os-2010-0003 kódszámú projekt megvalósításáról.

   

   

   

   

  Dátum: 2011. 07.

   

  Cím:Máriapócs külterületi kerékpárút: - 

   

  Értékelés:

   

  13 perc terjedelemben, nem csak a projekt bemutatása, hanem az átadó ünnepség, így a köszöntők, a szavalat, a szalagátvágás, az út átadása, és a megszentelés pillanatai is rögzítésre, és (ezen formában és eszközön keresztül is) bemutatásra kerül a projekt eredményes kommunikációjának a teljessé tétele érdekében.

   

   

   

  Máriapócs, 2011-07-24

   

  Kovács János

  KREKOV KFT - ügyvezető

   

  Sajtóközlemény

   

  Sikeresen zárult azÚMFT Észak - Alföldi Operatív Program Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése az LHH kistérségekben című felhívás keretébena „Külterületi kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Máriapócson“ projekt.

   

  A kerékpárutat 2011. június 16-án, csütörtökön avatták fel.

   

  Kovács János, az Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub elnöke köszöntötte a vendégeket, majd szólt a többfunkciós út fontosságáról. Az új kerékpárút egyrészt a városlakók biztonságos közlekedését segíti, hozzájárul másrészt a nagy számban gyalogosan érkező zarándokok biztonságos haladásáról, harmadrészt pedig egyre több fiatal és idős használja esténként sportolásra.

   

  Papp Bertalan Máriapócs polgármestere avatóbeszédében azt emelte ki, hogy még csak az 1770 méter hosszú első, külterületi szakaszt avatják, de már elkezdődött a belterületi szakasz építése is. Az igazi eredmény az lenne, ha a kerékpárút Nyírbátorral és Kállósemjénnel is összekötné Máriapócsot.

   

  A felavatott utat Kapin István atya, a máriapócsi kegyhely igazgatója szentelte meg, majd a következőket mondta:

  – A kerékpárút nem csak egy aszfaltcsík, amely a városunkba vezet, hanem szeretettel fogadó és békével elengedő út is egyben. Aki útra kel, fontos, hogy biztonságban legyen. Azt kívánom, minél hamarabb kopjon el a kerékpárút, minél hamarabb legyen szükség a felújítására, mert az azt jelzi, hogy sok zarándok érkezett hozzánk gyalogosan vagy kerékpárral.

   

  Az ünnepségen közreműködött Ruszinkó Jánosné (szavalat) és az Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub hagyományőrző citerazenekara is.

   

  A kedvezményezett:

  Máriapócs Város Önkormányzata 4326 Máriapócs, Kossuth tér 1.

  ÉAOP-3.1.3/B-09-2010-0003

   

  A beruházás:

  Máriapócs külterületén, a 4911 számú Nyírbátor Nyíregyháza összekötő úttól, a 4927 számú út szelvényezés szerinti bal oldalán a belterület határáig került kiépítésre.

  AKiépített hossz: 1724 m; szélesség: 2,00 m; a burkolat 2 % oldaleséssel, a padka 5 % oldaleséssel épült meg.

   

  A támogatási összeg:

  50.358.596.- Ft-volt, a projekt az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.     

  - Külterületi Kerékpárút Máriapócson-

  Sajtótájékoztató

  -2011.05.12.-

   

  A beruházó, Máriapócs Önkormányzat Polgármesteri Hivatala a település külterületi szakaszán 4927 számú út mentén, a Vasút utca folytatásában új aszfalt burkolatú kerékpárút kiépítését tervezi.

   

  A terv szerinti műszaki adatok:

  Kiépített hossz: 1724 m;

  Szélesség: 2,00 m

  A burkolat 2 % oldaleséssel, a padka 5 % oldaleséssel épült meg

   

  A tervező:

  Bíró és Társa Tervező és Szolgáltató Kft.

  4400 Nyíregyháza Szegfű u. 73/A II/2;

  Ügyvezető Igazgató: Bíró Károly

   

  Közbeszerzés bonyolító, Műszaki ellenőr:

  Nyírber Kft.

  4400 Nyíregyháza Hunyadi u. 78/A

  Ügyvezető Igazgató: Béres Csaba

   

  Kivitelező:

  Közmű Generál Kft.

  4400 Nyíregyháza Nádor u. 64. sz.

  Ügyvezető Igazgató: Béres Zsolt

   

  Kedvezményezett:

  Máriapócs Város Önkormányzata

  4326 Máriapócs, Kossuth tér 1.

  ÉAOP-3.1.3/B-09-2010-0003

   

  A külterületen kiépítendő kerékpárút csatlakozik a település belterületi határánál, a „Belterületi kerékpár út építése” című tervben tervezett gyalog- és kerékpárúthoz.

  A külterületi kerékpárút tervezésével egy időben lesz megoldva a csapadékvíz elvezetése, amely majd szintén csatlakozik a belterületi szakasz vízelvezetéséhez.

  Az építendő kerékpárút helyén szikkasztó árok, fasor, illetve zöldterület található. 

   

  Az 50.358.596.- Ft-tal támogatásban részesítettKülterületi kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Máriapócson“ projekt az ÚMFT Észak - Alföldi Operatív Program Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése az LHH kistérségekben című felhívás keretében az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

   

  - Külterületi Kerékpárút Máriapócson-

  Sajtótájékoztató

  -2011.05.12.-

   

  A beruházó, Máriapócs Önkormányzat Polgármesteri Hivatala a település külterületi szakaszán 4927 számú út mentén, a Vasút utca folytatásában új aszfalt burkolatú kerékpárút kiépítését tervezi.

   

  A terv szerinti műszaki adatok:

  Kiépített hossz: 1724 m;

  Szélesség: 2,00 m

  A burkolat 2 % oldaleséssel, a padka 5 % oldaleséssel épült meg

   

  A tervező:

  Bíró és Társa Tervező és Szolgáltató Kft.

  4400 Nyíregyháza Szegfű u. 73/A II/2;

  Ügyvezető Igazgató: Bíró Károly

   

  Közbeszerzés bonyolító, Műszaki ellenőr:

  Nyírber Kft.

  4400 Nyíregyháza Hunyadi u. 78/A

  Ügyvezető Igazgató: Béres Csaba

   

  Kivitelező:

  Közmű Generál Kft.

  4400 Nyíregyháza Nádor u. 64. sz.

  Ügyvezető Igazgató: Béres Zsolt

   

  Kedvezményezett:

  Máriapócs Város Önkormányzata

  4326 Máriapócs, Kossuth tér 1.

  ÉAOP-3.1.3/B-09-2010-0003

   

  A külterületen kiépítendő kerékpárút csatlakozik a település belterületi határánál, a „Belterületi kerékpár út építése” című tervben tervezett gyalog- és kerékpárúthoz.

  A külterületi kerékpárút tervezésével egy időben lesz megoldva a csapadékvíz elvezetése, amely majd szintén csatlakozik a belterületi szakasz vízelvezetéséhez.

  Az építendő kerékpárút helyén szikkasztó árok, fasor, illetve zöldterület található. 

   

  Az 50.358.596.- Ft-tal támogatásban részesítettKülterületi kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Máriapócson“ projekt az ÚMFT Észak - Alföldi Operatív Program Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése az LHH kistérségekben című felhívás keretében az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

      
   

  DSC04337    Klterleti_Kerkprt_tad_rendezvny_35

  Belterületi Kerépárút:

  Máriapócs Város Önkormányzat

  Polgármesterétől

  4326 Máriapócs, Kossuth tér 1. sz.

  Telefon száma: 42/554-500

  Telefax száma: 42/554-502

   

   

  M E G H Í VÓ – L E V É L

   

  Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Máriapócson”

  projekt ünnepélyes nyitó rendezvényére.

   

  A mellékelt meghívó szerint is, 2011.08.29.-én (hétfőn) 15.00.-tól Máriapócson a Hungaricum Vendégházban szeretettel várjuk, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak - Alföldi Operatív Program, Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése a komplex programmal kezelendő LHH kistérségekben című felhívás keretében támogatásban részesített „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Máriapócson“ projektünk, sajtótájékoztatójára, nyitó rendezvényére.

   

   

  Tisztelettel:

   

  Papp Bertalan

  Máriapócs Város polgármestere

   

   

  Kedvezményezett:

  Máriapócs Város Önkormányzata

  4326 Máriapócs, Kossuth tér 1.

  ÉAOP-3.1.3/A-09-2009-0012

   

  A projekt az Európai Unió támogatásával,

  az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

   

   
   
  { 

     DSC09747

  iratkozzon fel hírlevelünkre!
  iratkozzon fel hírlevelünkre!