szechenyi2020
Máriapócs
 • Főoldal
 • Kapcsolat
 • Közérdekű adat
 • KeresésAkadálymentesített nézet

  Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub

  Elérhetőség: 
  4327 Pócspetri, Iskola u. 8.
  Tel.: (42) 557-020

  Elnök: Kovács János 
  4326 Máriapócs, Vasút út 43.
  Tel.: (70) 3870-230
  e-mail: kovjanek@freemail.hu

  Az egyesületünk a Szabolcs - Szatmár - Bereg megyei Nyírbátor térségében, Pócspetriben és Máriapócson működik.

  Az Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub alakuló közgyűlését 1999. január 29-én tartotta. 

  Célunk olyan modern információs- és kommunikációs technológiával, műszaki és irodai infrastruktúrával rendelkező, kisközösségi színterek biztosítása, ami eszköz a hátrányos helyzetű településeink és térségének a felzárkóztatásához, a társadalmi és gazdasági különbségek felszámolásához, és reálisan hosszú távon biztosítja az egyéni és közösségi szintű hozzáférés és elérés lehetőségét az információs társadalomhoz. 
  Továbbá kiemelt szerepet kap a mindennapjainkban a helyi közösség életminőségét, és egészségét javító programok megvalósításának támogatása, valamint az oktatások, képzések, tanfolyamok, és a szabadidő valóban hasznos és tartalmas eltöltésének szervezése.

  Minden jelentősebb tevékenységünk alapja, hogy keressük azokat a cselekvési lehetőségeket, amelynek nincs intézményesített háttere, településünkön, vagy térségében, új és izgalmas, minden olyanra "rámozdulunk", ami még nem volt, és általában civil, önkormányzati ésállami szerepvállaláson alapul. 
  (Gazdasági Minisztérium; Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium; Szociális és Népjóléti Minisztérium; Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei és térségi Munkaügyi Központ; Megyei Területfejlesztési Tanács; és a helyi önkormányzatok.)

  Folyamatosan arra törekszünk, hogy ha már a kialakult és mély társadalmi lemaradáson nehezen is tudunk segíteni, de az információs társadalomban legalább egyenlő eséllyel tudjunk indulni, bekapcsolódni, mint ahogyan más kedvezőbb vidéken lakóknak ez természetesen megadódik. 
  Ezért elsősorban informatikai, munkaügyis információkat, szociális szolgáltatásokat nyújtunk, több éves programokat bonyolítunk, pályázatokat készítünk, projekteket koordinálunk, illetve gazdaságfejlesztő tevékenységet végzünk, oktatásokat, képzéseket tartunk.


  Máriapócsért Városvédő és Fejlesztő Szövetség 2006. július 21.-én alakult meg. A civil szervezetet a településért, térségünkért tenni tudó és akaró magánszemélyek, és már meglévő és működő civil szervezetek képviselői hozták létre. 

  Szeretnék összefogni mindazokat, akik készek önzetlenül tevékenykedni a város építészeti és természeti értékeinek védelmében, a település szépítésében és fejlesztésében, valamint a turisztikai adottságok teljes körű kihasználásában. 

  Az egyesület célja , hogy segítse a város építészeti, környezeti és természeti értékeinek megőrzését, fejlesztését, szépítését; ápolja a lakóhelyünk hagyományait; erősítse a lakosság szülőhelyének, otthont adó környezetének szeretetét.

  Kiemelt cél, hogy Máriapócson a meglévő turisztikai potenciáljára épülő projektek megvalósuljanak, az ezt kiszolgáló infrastrukturális háttér kiépüljön, és a termálfürdő fejlesztése végre igazzá váljon. 

  Részt kívánnak vállalni a kistérségi szintű stratégiai tervezésben, a fejlesztési koncepciók és programok kidolgozásában, a partnerség elvén alapuló megvalósítható és fenntartható projektek megvalósításában; valamint a várost érintő fejlesztési és rendezési tervek, jelentősebb épületek, és más fejlesztési elképzelések kialakításában, azokról társadalmi vitákat akarunk szervezni, hogy azokat a lakosság megismerje, támogassa, és közreműködjön a megvalósításukban. 

  Kezdeményezni fogják a város szépítését, fásítását, virágosítását; egy egyedi vonzó arculat kialakítását; hasonló adottságú településekre "látóútak" szervezését; a helyi közösség életminőségét javító programokat; karitatív tevékenységek folytatását; és pályázati források mozgósítását. 

  Valamint, itt helyben egyfajta civil kontrolt akarnak gyakorolni a mindenkori döntéshozó személy, személyek és testület, testületek fölött!


  FELHÍVÁS!

  A fiatalok, a nyugdíjasok, a nők, a kisebbség, a helyi vállalkozók valamint a  civil szervezetek, szerveződések, a különféle sportágakat űzők, egyéb társadalmi tevékenységeket végzők, a horgászok; vadászok; labdarúgók; szabadidős sportágak képviselői, az  öregfiúk, a teniszesek, a pinpongosok; az amatőr zenekarok; az esetlegesen újjá szerveződő kulturális, művészeti, hagyományőrző csoportok; a baráti társaságok; a családok, de még az egyének is mind - mind sokszorosan tudják megjeleníteni, és képviselni az érdekeiket egy ilyen típusú szövetségben,  illetve ezen keresztül. Mindezért igyekszünk teljesen pártpolitika mentesen a lehető legszélesebb helyi társadalmi bázist kiépíteni, és ezért ezen felhíváson keresztül is fordulunk Hozzátok/Önökhöz. 


  Ha aktív vagy támogató tagként részt kívánsz venni, részt kíván venni, a Máriapócsért Városvédő és Fejlesztő Szövetség munkájában, működésében, kérjük jelezd szándékod, jelezze szándékát!

  Máriapócsi Városvédő és Fejlesztő Szövetség elnöksége

  iratkozzon fel hírlevelünkre!
  iratkozzon fel hírlevelünkre!